image

 

Her er tomta sett fra vestbygdvegen.  Tomta var var en del av Søndre Nøttestad gård eid av Thomas P. Gaustad.

Tomta har vært fjern drøm å bygge hus på siden vi hang der mye for ca 15. År siden da en kamerat leide huset av Thomas.  Vi viste det skulle være muliheter for å få kjøpe tomta, så tidlig i 2014 bestemte jeg meg for å ringe Thomas å sjekke muligheten.  Thomas viste seg å være en veldig bra fyr som jeg følte jeg fikk bra kontakt med, men litt vanskelig å få tak i:). Men jeg fikk lov til å ringe både stange kommune og advokat for hjelp til å få fradelt tomta fra gården som er et LNF område. Etter mange måneder med utallige brev og søknader ble tomta endelig vår. 8 mnd hardt arbeid.

Da var det bare å starte med rive arbeid og tegning av det kommende huset. Fikk pris på riving av huset på ca. 250000 tusen, så det var ikke vanskelig å ta valget om å rive dette selv!

samtidige var vi blitt enige med en god kamerat som er BIM tekniker til å tegne hus til oss, nok en morsom og krevende oppgave. Heldigvis lot ikke Inge(tegner) seg stoppe. Stått på noe veldig hele veien!

Tegningene ble klare og da ventet runder med kommunen for å få dette godkjent. Litt problemer først, men bestemte meg for å stå som selvbygger og da gikk det egentlig veldig bra. Takk til Ivar Uhlen på byggesøknad i kommunen og Inge som byggeleder og tegner!